Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Pelletkachel-subsidies.nl
Pelletkachel-subsidies.nl

Pelletkachel prijzen

Een kachel in de woonkamer geeft een fijn soort warmte en een authentieke sfeer. Wat is er mooier dan te genieten van het vlammenspel in je eigen kachel, terwijl je comfortabel een boek leest op de bank? Met een moderne pelletkachel haal je een efficiënt type kachel in huis, met een zeer hoog rendement. Dat maakt het nog aantrekkelijker om over te stappen op een kachel in huis. De pelletkachel prijzen zijn op dit moment nog lager, omdat de overheid subsidie geeft op de aanschaf. Met een rendement van boven de 90% is een pelletkachel namelijk zeer goed voor het milieu. Ook benieuwd geworden naar de voordelen van een kachel? Lees dan meer over de verschillende modellen en prijzen.


Wat zijn de voordelen van een pelletkachel?
Een pelletkachel combineert de voordelen van de traditionele houtkachel en open haard met een effectieve en rendabele verbranding, die de kamer sneller opwarmt en relatief weinig brandstof kost. Doordat pelletkachels branden op goedkoop samengeperst houtafval (de zogenaamde pellets), zijn de stookkosten erg laag. Het hoge rendement maak dit type kachel tot een zeer goede keuze, zowel voor je portemonnee als voor het milieu. Verschillende modellen in gietijzer of RVS kunnen ingebouwd worden in de muur, maar ook losstaand functioneren. Met afwerkingen in keramiek of bijvoorbeeld speksteen is een pelletkachel een leuke toevoeging aan ieder interieur. Een klein model van zo een meter hoog kun je al aanschaffen voor €1500 euro en een gemiddeld model kost zo een €2000 euro.

Voordelige prijzen
Pelletkachel prijzen zijn relatief laag. Dat komt onder andere door de subsidie die de overheid geeft op de aanschaf van zuinige pelletkachels, maar ook doordat de kachel op een ingenieuze wijze ontworpen is om verbranding van houtpellets maximaal om te zetten in warmte. Daardoor geniet je van erg lage stookkosten: soms tot wel 50% lager. Niet alleen beperk je daarmee de CO2-uitstoot, maar ook kun je flink besparen op de jaarlijkse energierekening. Alles bij elkaar genomen is de aanschaf van een pelletkachel een investering die zichzelf terugbetaalt. Wil je ook profiteren van dit voordeel, dan kun je gemakkelijk een nieuwe pelletkachel aanschaffen voor bij jou thuis.


 

Offertes voor pelletkachels ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs