Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Pelletkachel-subsidies.nl
Pelletkachel-subsidies.nl

Subsidieregelingen

Een pelletkachel is een duurzame en energiezuinige mogelijkheid om je huis mee te verwarmen. Het lijkt op een houtkachel en is voornamelijk geschikt voor het verbranden van houtpellets. Het zijn samengeperste houtsnippers. Een pelletkachel regelt zelf de warmte, waardoor je geen risico loopt dat er te veel gestookt wordt.

Subsidies
Warmte opwekken met een pelletkachel is een duurzame manier om dit te doen. Daarom bestaat er voor de aanschaf en het gebruik van deze kachel een subsidie. Deze komt van de Investeringssubsidie duurzame energie regeling van de overheid. Deze subsidie is in het leven geroepen voor apparaten die in huis gebruikt kunnen worden en die duurzame energie of warmte opwekken. Via de subsidie krijg je €50 euro per kilowatt vermogen, met een minimum van €500 euro.




Voordat je recht hebt op de subsidie, moet je wel aantonen dat je hem gebruikt voor duurzame doeleinden. Een paar van de eisen zijn dat de kachel bedoelt is om warmte te produceren, als er automatisch wordt gestookt op houtpellets en als het een gesloten voorkant heeft. Er zijn daarnaast nog meer regels waar je aan moet voldoen.

Elektronisch en duurzaam
In tegenstelling tot vroeger kunnen pelletkachels zichzelf elektronisch reguleren. Dit maakt het proces een stuk veiliger en duurzamer. De kachel weet zelf wanneer hij aangezet of uitgeschakeld moet worden op basis van wat jij vooraf instelt. Op die manier blijft de kachel uit als je aan het werkt bent en gaat hij weer aan als je thuis komt. De CO2 uitstoot van pelletkachels wordt op evenveel geschat als de CO2 die een boom tijdens zijn leven uit de lucht opneemt, waardoor het dus een stuk minder vervuilend is dan andere warmteproducenten.




 

Offertes voor pelletkachels ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs