Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Pelletkachel-subsidies.nl
Pelletkachel-subsidies.nl

Kosten

Een pelletkachel aanschaffen is een goed idee als je duurzaam en energiezuinig warmte wilt opwekken in je huis. Een pelletkachel heeft een lage CO2 uitstoot en is te reguleren: het is dus pas warm in je huis als jij er bent. Zo wordt er niet onnodig gestookt. Het aanschaffen van een pelletkachel brengt wel het een en ander met zich mee. Zo zit er een aardig prijskaartje aan verbonden.

Welke kachel kies je?
De prijs van de kachel is afhankelijk van de soort die je kiest. Daarnaast is de kachel een aanwezig onderdeel in je woonkamer, je moet hem dus ook mooi vinden. Je moet er in ieder geval rekening mee houden dat je voor minder dan €1000 euro geen kachel kunt vinden. Wellicht tweedehands, maar dan maak je geen aanspraak op de subsidie van de overheid die er is voor de aanschaf van zo een pelletkachel.


Prijs op aanvraag
Veel verkopers verkopen pelletkachels door middel van ‘prijs op aanvraag’. Zo kunnen ze kijken welke kachel het beste in jouw woonsituatie past. En als je kiest voor een ingebouwde kachel, dan zitten daar weer verbouwingskosten aan verboden die meegerekend moeten worden. Die kosten hangen dan weer af van het feit of de kachel makkelijk te plaatsen valt, of dat de muur deels gesloopt moet worden.

Vraag offertes aan
Het is verstandig om vooraf bij meerdere bedrijven offertes aan te vragen. Zo krijg je een goed beeld van de prijzen die gevraagd worden en kun je zien wat je voor je geld krijgt. Daarnaast kun je meteen de prijzen vergelijken voor verschillende type pelletkachels in je huis. Als je dan een keuze hebt gemaakt en hebt betaald, daarna pas kun je de subsidie aanvragen van de overheid. Die stimuleert namelijk duurzame energie en wil mensen belonen die daaraan meewerken.


 

Offertes voor pelletkachels ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs