Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Pelletkachel-subsidies.nl
Pelletkachel-subsidies.nl

Waarom geen pelletkachel?

De nadelen van een pelletkachel
Pelletkachels worden aangeboden als een milieuvriendelijk alternatief voor het verwarmen van je huis. Ze gebruiken pellets, een afvalstof van de houtindustrie, als biobrandstof. Deze pellets zijn CO2-neutraal en goedkoper dan gas. Je kunt pelletkachels ook op je centrale verwarmingssysteem aansluiten en zo met je kachel zowel je kamer als je water verwarmen. Daarnaast zijn pelletkachels erg gebruikersvriendelijk en zorgen ze voor een gezellig vuurtje in huis. Toch zouden er redenen kunnen zijn waarom je besluit om geen pelletkachel te nemen.

Plaatselijke verwarming
Kies je een pelletkachel zonder aansluiting op je centrale verwarmingssysteem, dan verwarmt deze, net als een gewone kachel of open haard, alleen de ruimte waar hij zich in bevindt. De thermostaat denkt dat het in de woonkamer lekker warm is en zal niet meer aanslaan, waardoor andere ruimtes, zoals de hal en de keuken kouder kunnen worden. Je kunt dit oplossen door een cv-ketel op pellets te kiezen.

Geluidsoverlast
Pelletkachels zijn volautomatisch en zullen de pellets zelf naar het vuur leiden. Dit maakt natuurlijk geluid. Ook als de ventilator aangaat kan dit voor geluidsoverlast zorgen. De mate van overlast verschilt echter per merk en daarom is het altijd goed om een aantal pelletkachels in gebruik te zien en dit zelf te beoordelen.

Onderhoud
De asla van pelletkachels moet 1 of 2 keer in de week geleegd worden en schoongemaakt. Dit is natuurlijk bij een cv-ketel niet het geval, maar bij een echte kachel of open haard is dit veel regelmatiger nodig. Pellets creëren vergeleken met hout nauwelijks as.

Het uiterlijk van de vlam
Als laatst is er het uiterlijk van de vlam. Vaak wordt gezegd dat dit toch niet hetzelfde oogt als wanneer je hout stookt. Ook dit kun je het beste zelf beoordelen als je in een showroom enkele kachels in werking ziet. Overweeg als alternatief een pellet-cv of een goede hr-ketel om energiekosten te besparen en je milieuvriendelijkheid te verbeteren.

 

Offertes voor pelletkachels ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs