Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Pelletkachel-subsidies.nl
Pelletkachel-subsidies.nl

Waarom een pelletkachel?

Waarom investeren in een pelletkachel een goed idee is
Investeren in een pelletkachel kan een goed idee zijn als je van een zichtbaar vuur houdt en graag milieuvriendelijker wilt worden. Pellets zijn een afvalmateriaal van de houtindustrie en dus een biobrandstof. Je kunt met pelletkachels je kamer en/of je water verwarmen met een milieuvriendelijkere en goedkopere brandstof. Hier lees je over de voordelen van pelletkachels.

Gebruikersvriendelijk
Pelletkachels zijn erg gebruikersvriendelijk. De ontsteking gaat automatisch en de pellets vul je af en toe bij in een daarvoor bestemd reservoir. Deze worden door de kachel zelf dan op het vuur gegooid wanneer nodig. Pellets laten erg weinig as achter, wat betekent dat je de asla niet vaak hoeft leeg te gooien. En je kunt de kamertemperatuur netjes regelen via een thermostaat, afstandsbediening of zelfs app op de telefoon.

Milieuvriendelijk
Pellets zijn CO2-neutraal, wat betekent dat ze tijdens de verbranding evenveel CO2 uitstoten als dat ze in hun leven hebben weggenomen. Omdat pelletkachels altijd dicht zitten en computergestuurd zijn, zal deze zorgen voor een optimale verbranding. Laat je je pelletkachel ook aansluiten op je verwarmingssysteem, dan verwarm je dus niet alleen de kamer waar de kachel staat, maar ook het hele huis.

Verdien je investering terug
Voor een pelletkachel moet je eerst een investering doen, maar daarna kun je dit meteen gaan terugverdienen. Pellets zijn namelijk goedkoper dan gas en de prijs is de afgelopen jaren aardig stabiel gebleven. Hierdoor bespaar je vergeleken met je oude stookkosten en dit kan oplopen tot wel 50 procent. De gemiddelde terugverdientijd is daardoor 7 jaar.

Subsidie
Als laatste wordt de aanschaf van een pelletkachel gesteund met de Subsidie Energiebesparing Eigen Woning. Je kunt dus een gedeelte van de geïnvesteerde kosten terugkrijgen, omdat de Rijksdienst van Ondernemend Nederland dit soort initiatieven wil steunen. Voor een gezellig vuur, een goede investering en een beter milieu kies je dus voor een pelletkachel.

 

Offertes voor pelletkachels ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs