Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Pelletkachel-subsidies.nl
Pelletkachel-subsidies.nl

Vloerverwarming kopen

Vloerverwarming kopen; hier vind je drie opties
Ben je op zoek naar een nieuw verwarmingssysteem, dan kun je overwegen vloerverwarming aan te laten leggen. Deze wordt tegenwoordig vaak als hoofdverwarming gebruikt, omdat het onzichtbaar is en je de thermostaat lager kunt zetten. Het aanleggen van vloerverwarming is echter een arbeidsintensieve klus en levert bijna altijd een hogere vloer op. Hier vind je informatie over 3 verschillende systemen die kunnen worden toegepast op 3 verschillende situaties.

Nieuwbouw: een nat systeem
Ben je een nieuw huis aan het bouwen en wil je meteen vloerverwarming laten leggen? Dan is een nat systeem het goedkoopste. De verwarmingsbuizen worden dan direct in het cement van de chape gelegd, wat ook makkelijker is. Onder het cement wordt ook een isolatielaag aangebracht. Zou je dit in een bestaande woning moeten doen, dan komt de vloer al snel 16 centimeter hoger te liggen, waardoor je aanzienlijke aanpassingen zal moeten doen. In een nieuwbouwwoning wordt hier echter tijdens de bouw direct rekening mee gehouden.

Renovatie: een droog systeem
Ben je thuis met een renovatie bezig, dan kun je beter een droog systeem overwegen. Dit bestaat uit isolatiematten met grote noppen waar de buizen in worden gelegd. Er hoeft dus geen cement laag te worden aangebracht, waardoor dit systeem je vloer maar 6 centimeter verhoogd. Tijdens een renovatie kun je hier makkelijker rekening mee houden en het zo inpassen dat de drempels en plinten niet omhoog hoeven en de deuren niet hoeven worden ingenomen.

Plaatselijk: een elektrisch systeem
Ben je alleen op zoek naar vloerverwarming in bijvoorbeeld de badkamer, dan is een elektrisch systeem een goede optie. Deze wordt aangebracht onder je vloerbekleding als dunne matten en hebben geen aansluiting op de cv-ketel nodig. Je kunt je dit type vloerverwarming echter niet als hoofdverwarming gebruiken, omdat dat te veel stroom zou vreten. Toch is het grote voordeel hier dat je vloer niet omhoog hoeft en dat je de verwarming met een aan en uit knopje kunt bedienen.

 

Offertes voor verwarming ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs