Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Pelletkachel-subsidies.nl
Pelletkachel-subsidies.nl

Pelletkachel soorten

Pelletkachels stralen een niet te ontkennen charme uit, die de hele woonkamer een authentieke sfeer geeft. Een pelletkachel wordt vaak de focus van de kamer, de centrale plaats waar je vooral ’s avonds van kunt genieten. Met een hoog rendement (zeker vergeleken met traditionele houtkachels) en zeer goedkope brandstof is een pelletkachel ook interessant voor de portemonnee. Er zijn veel verschillende pelletkachel soorten: grotere en kleinere kachels worden in veel modellen, kleuren en materialen uitgevoerd. Zo is er voor ieder huishouden wel een geschikte kachel te vinden. Ben je benieuwd naar de voordelen van een pelletkachel, dan kun je hier meer informatie vinden.
De voordelen van de pelletkachel
Een pelletkachel heeft enkele voordelen ten opzichte van een gewone houtkachel of open haard. Dit type kachel brandt op goedkoop houtrestafval (de pellets), en doet dat zeer rendabel: dankzij de slimme constructie levert de verbranding een hitterendement van tot wel 90% op. Daarmee is een pelletkachel twee keer zo effectief als een gewone kachel, maar wel even sfeervol. Het gemak van een gashaard, met de uitstraling van een houthaard; dat is een goede omschrijving van de pelletkachel die je in huis kunt halen. De meeste kachels worden geproduceerd van RVS of gietijzer, wat duurzaam is en lang mee gaat.

Verschillende soorten pelletkachels
Verschillende pelletkachel soorten zijn geschikt voor verschillende interieurs. Met diverse modellen, kleuren en materialen vind je altijd wel de kachel die het beste past in jouw inrichting. Zo kun je kiezen voor een inbouwkachel, of een losstaande kachel. Pelletkachels van gietijzer of RVS worden vaak afgewerkt met speksteen of bijvoorbeeld keramiek, waardoor je een prachtige kachel krijgt met veel uitstraling. Veel modellen hebben bovendien een eigen ontsteking, zodat je nooit meer aan de haal hoeft met aanmaakblokjes of houtjes, en je de kachel snel en efficiënt aan kunt steken. Zo wordt de kamer altijd lekker snel warm.
 

Offertes voor pelletkachels ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs