De website www.pelletkachel-subsidies.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Subsidies pelletkachel in 2016

Met een pelletkachel verwarm je je huis op een duurzame en energiezuinige manier. Deze kachels werken op een automatische manier en verbranden zogenoemde pellets, samengeperste houtschilfers. Een pelletkachel stoot erg weinig CO2 uit en controleert zelf de warmtetoevoer, waarvoor er nooit te veel gestookt kan worden. Omdat deze manier van verwarmen duurzaam is, zijn er vanuit de overheid in 2016 subsidies voor als je er een wilt aanschaffen.

Stimulatie duurzame verwarming
De Nederlandse overheid heeft graag dat we steeds duurzamer omgaan met energie. Om je daarin tegemoet te komen, zijn er op het gebied van duurzaamheid en energiezuinigheid verschillende subsidies, ook voor de pelletkachel. Je kunt voor een normale pelletkachel een subsidie van minimaal €500 euro krijgen mits je aan de eisen voldoet. En kan het subsidiebedrag oplopen als je een kachel hebt die een grotere capaciteit heeft.
De regels in 2016
Ook in 2016 is er een subsidie beschikbaar, maar daar zitten wel een paar regels aan vast. Zo moet je pelletkachel op een lijst staan met goedgekeurde kachels. Daarnaast moet de kachel na 1 januari 2016 zijn aangeschaft en nieuw zijn. Op tweedehands kachels geldt de subsidie dus niet. Je moet dit aan kunnen tonen met een betaalbewijs dat op jouw naam staat. Je moet de subsidie uiterlijk drie maanden na aanschaf van de pelletkachel aanvragen, anders heb je er geen recht meer op. Ook moet de kachel al betaald zijn op het moment van aanvragen. Als je in het buitenland woont heb je geen recht op de subsidie. De kachel moet in Nederland zijn geïnstalleerd. Het is daarnaast ook verboden om de kachel een jaar na het ontvangen van de subsidie weer weg te doen.

Laat je informeren
Het is verstandig om je vooraf te laten informeren voordat je een pelletkachel aanschaft. Er bestaan verschillende soorten en het hangt er vanaf welke geschikt is voor jouw huis. Ook wat betreft de subsidie moet je goed onderzoek doen. Let er ook op dat de regels ieder jaar aangepast kunnen worden. Koop je dus dit jaar een pelletkachel, houd dan rekening met de regels die voor het jaar 2016 zijn opgesteld.