Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Pelletkachel-subsidies.nl
Pelletkachel-subsidies.nl

Hoofdverwarming: pelletkachel

Nieuwe hoofdverwarming nodig; overweeg een pelletkachel
Ben je op zoek naar een nieuwe cv-ketel, dan kun je of een goede hr-ketel aanschaffen, of een pelletkachel overwegen. Beide hebben een terugverdientijd van rond de 7 jaar en een levensduur van rond de 15 jaar. Pelletkachels branden echter op biobrandstof en cv-ketels op aardgas. Beide systemen bieden een milieuvriendelijker en energiezuiniger alternatief. Maar waarom zou je voor een pelletkachel kiezen?

Een gezellig vuurtje
Pelletkachels staan vaak mooi in het zicht, terwijl hr-ketels op zolder of ergens in een kast staan. Een kachel moet ook in het zicht staan, omdat deze een gezellig vuurtje heeft dat natuurlijk gezien moet worden. Pelletkachels zijn een goed alternatief voor open haarden of houtkachels, omdat ze ook een raampje hebben waardoor de vlammen te zien zijn, maar aanzienlijk makkelijker zijn in het gebruik.

Volautomatisch
Pelletkachels van tegenwoordig zijn volautomatisch, dus net als bij een cv-ketel kun je deze via een thermostaat bedienen. Eigenlijk verschillen beide systemen hier dus weinig. De pelletkachel wordt automatisch aangestoken, de pellets automatisch aangevoerd en de temperatuur automatisch geregeld. Pelletkachels zijn dus, in tegenstelling tot houtkachels of open haarden, erg gebruikersvriendelijk.

Milieuvriendelijk
Pellets zijn een biobrandstof, terwijl aardgas een fossiele brandstof is. Beide zijn niet onuitputtelijk, zoals bijvoorbeeld het licht van de zon, maar pellets zijn wel CO2-neutraal. Dit betekent dat ze in hun leven even veel CO2 op hebben genomen als dat ze tijdens de verbranding weer uitstoten. Een goede cv-ketel bespaart je energiekosten, maar je bent nog steeds afhankelijk van aardgas.

Pelletkachel of cv-ketel?
De keuze die je maakt hangt af van waar je van houdt. Wil je een verwarmingssysteem dat volledig uit het zicht staat, dan is een cv-ketel misschien beter voor je. Hou je echter van de gezelligheid van een vuurtje en vind je het belangrijk om zo min mogelijk fossiele brandstoffen te gebruiken, dan kan een pelletkachel de beste optie zijn. Laat je dus goed informeren en bekijk modellen die in werking staan. Zo kun je beter tot de juiste beslissing komen wat betreft je nieuwe hoofdverwarming.

 

Offertes voor pelletkachels ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs