Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Pelletkachel-subsidies.nl
Pelletkachel-subsidies.nl

Hoofdverwarming

Nieuwe hoofdverwarming, wat kies je?
Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijkere en goedkopere manier om je woning te verwarmen, dan kun je investeren in een goede (hr107) cv-ketel. Een ander alternatief die je hebt is een pelletkachel of een pellet cv-ketel. De keuze die je maakt is aan jou, maar hier vind je enkele redenen waarom een cv-ketel voor jou misschien een betere optie kan zijn.

Altijd gelijkmatig warm
Vooral in de wintermaanden is het erg lekker als de warmte in je huis goed is verdeeld. Als je van de woonkamer naar het toilet loopt, dan wil je niet door een koude hal moeten. Cv-ketels zorgen ervoor dat alle verwarmingselementen die je open hebt staan gelijktijdig worden verwarmd, terwijl pelletkachels zich richten op de ruimte waarin ze staan. Omdat het daar dan warmer is, kan dit veroorzaken dat de thermostaat afslaat.

Geen werk
Pelletkachels zijn volautomatisch en kunnen zichzelf ontsteken en brandstof toevoeren. Toch zal je af en toe de pellets bij moeten vullen en de asla moeten leeg- en schoonmaken. Een goede hr-ketel heeft dit niet nodig en heeft aan een jaarlijkse onderhoudsbeurt genoeg. Voor het ultieme gebruikersgemak is een cv-ketel dus een betere optie.

Geen geluidsoverlast
Cv-ketels staan vaak op zolder, of ergens in een kast, terwijl pelletkachels vaak midden in de woonkamer staan. Wil je deze als hoofdverwarming gebruiken, dan zal je merken dat het geluid maakt als bijvoorbeeld de pellets moeten worden toegevoerd of de ventilator aangaat. Cv-ketels hoor je nauwelijks en zie je nauwelijks.

De terugverdientijd
De terugverdientijd voor zowel pelletkachels als hr-ketels is gemiddeld 7 jaar. Ook hebben beide apparaten een levensduur van rond de 15 jaar. Je kunt dus voor beide apparaten even lang nadat je het hebt afbetaald puur en alleen genieten van goedkopere warmte. Een cv-ketel is echter gebruikersvriendelijker, makkelijker, verwarmt gelijkmatiger en stiller.

 

Offertes voor verwarming ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs