Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Pelletkachel-subsidies.nl
Pelletkachel-subsidies.nl

Garantieregeling

Pelletkachels; welke nazorg kun je verwachten
Pelletkachels zijn kachels die een echt vuur laten zien, maar branden op pellets in plaats van hout. Daarom zijn ze erg gezellig en brengen ze een aangename warmte naar binnen. Pellets worden gemaakt door het afvalmateriaal van de houtindustrie in kleine korrels samen te persen en zijn dus een duurzame brandstof. Er blijft nauwelijks as over en de CO2-uitstoot is neutraal. Daardoor is een pelletkachel een milieuvriendelijk en energiebesparend alternatief voor een verwarming of zelfs een cv-ketel. Door een investering te maken zal je dus besparen op je stookkosten en stoot je woning minder schadelijke gassen uit. Twee belangrijke aandachtspunten bij de aanschaf van een pelletkachel zijn de garantieregeling en het onderhoud.

De garantieregeling
De duur van de garantie die geboden wordt op je pelletkachel kan je veel vertellen over de kwaliteit van het product. Als de leverancier er zeker van is kwalitatieve kachels aan te kunnen bieden en installeren, dan zullen ze er ook geen moeite mee hebben een lange garantie te geven. Voor een goede pelletkachel kun je 5 jaar verwachten en dit moet problemen dekken als materiaal- of fabricagefouten. Voor de reparatie hoef je dan niets te betalen. Ook kan het zijn dat bepaalde onderdelen een kortere garantie hebben of dat onderdelen buiten de garantie vallen. Lees dit van tevoren dus goed door.

Onderhoudscontract
Pelletkachels hebben weinig onderhoud nodig. Je kunt zelf af en toe de asla legen en de kachel schoonmaken. Goede leveranciers bieden ook een onderhoudscontract aan, wat de levensduur van de kachel kan verlengen. Tijdens de jaarlijkse beurt wordt dan de kachel van buiten en binnen volledig gereinigd, inclusief de rookkanalen en ventilatoren. Ook wordt het systeem gecontroleerd en bijgesteld en worden versleten onderdelen vervangen. Als je deze twee services goed afstemt met de leverancier, kun je langer, geruster en veiliger van je pelletkachel genieten.

 

Offertes voor pelletkachels ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs